Hitachi EH-150 AANSLUITEN????

Serie EH-150 tot 256 I/O met standaard I/O modules

Moderator: GJ_

Hitachi EH-150 AANSLUITEN????

Berichtdoor Kris@hamofa.be » 24-07-2012 22:21:36

Hallo allemaal!

ik ben een testkamer aan het bouwen voor industriele dieselmotoren te testen,...

ik gebruik in mijn electriciteitskast een Hitachi EH-150 PLC, deze is gekocht bij ESCO Drives&Automation
ik ben zeer tevreden over de PLC en het instellen met Actwin is me ook allemaal goed meegevallen aangezien ik een leek was met deze soort van automatie.... ik heb alleen nog een vraagje waar ik me nog niet goed uit kan behelpen,...
ik heb 2 Analoge ingangsmodules (EH-AX8HM) ,....
1 daarvan heb ik ingesteld op alle signalen 0-10Volt, ik heb hier op een stuk of 6 druksensoren (ook speciaal besteld 0-10V)
op de andere 2 kanalen heb ik ook nog wat 0-10Volt uitlees apparatuur,...
maar wat gebeurt er nu:
als bijvoorbeeld ingang 1 stijgt in waarde dan gaan de rest van al de ingangen ook lichtjes mee omhoog..... als ik ingang 2 neem is dit juist van hetzelfde... en zo met elk kanaal, ik heb de module al gewisseld met de andere module maar het probleem blijft.... ik heb in de electriciteitskast 1 centrale 24Volts voeding van 40Amps, hiermee voed ik de plc module's en ook de sensoren....
ik denk zelf dat ik ergens een weerstandje ofzo moet tussen steken maar ik weet het niet zeker???? ik weet niet goed waar...

ik heb dus de + en - van de module op mijn voeding 24Volt gezet, dan heb ik van de sensoren (3 aansluitingen) 1tje is massa 1tje is voeding 24V (dezelfde voeding) en nog 1tje is het signaal dat naar de plc moet gaan....
nu sluit ik de massa van de sensor ook op de zelfde massa als die van de module aan, de voeding van de sensor sluit ik ook op de 24volt voeding aan, en het signaal van de sensor gaat naar de + van de module dus bij de ingangen( +1, -1)
+1 is het signaal van de sensor, en -1 komt eigenlijk op de algemene massa terecht van de voeding......
als ik deze massa scheidt werkt het niet omdat ik dan eigenlijk geen massa heb op mijn sensor en vervolgens mijn sensor geen waarde uitstuurt.......
wie heeft er misschien foto's of precieze schema's van iets wat jullie ooit hebben gemaakt en wel gewoon werkt.... want ik weet niet goed wat ik fout doe....

het enige waar ik nog aan was aant denken is misschien om de 24v voeding van de PSA te gebruiken voor de module's te voeden, en dan mijn centrale voeding voor alleen de sensoren.... maar dat lijkt me nogal omslachtig....

Ik hoop dat iemand me verder kan helpen...

Bedankt alvast
Mvg,
Kris Verhoeven
Kris@hamofa.be
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 24-07-2012 22:03:58

Re: Hitachi EH-150 AANSLUITEN????

Berichtdoor GJ_ » 29-07-2012 11:23:49

Die stijgende waarde heb je in de software geconstateerd of ook daadwerkelijk gemeten? En zet eens een scope op het signaal.
GJ_
Moderator
 
Berichten: 581
Geregistreerd: 19-10-2005 19:19:17
Woonplaats: Veldhoven

Re: Hitachi EH-150 AANSLUITEN????

Berichtdoor Kris@hamofa.be » 30-07-2012 07:57:44

je ziet de waarde zowel in de software als op een multimeter veranderen....

ik heb dit weekend nog van alles geprobeerd maar ik kom er niet aan uit.... ik ben zelf ook niet zo een super electronica specialist .... ik weet wel ongeveer wat doen enz maar met dit kom ik er toch niet uit...
ik denk zelf dat er ofwel iets in mijn sensoren mis gaat ofwel dat er ergens een lek is bij mijn voeding ofzo... ik mijn sensoren allemaal eens uitgetrokken en 1 sensor gewoon aangesloten zoals de rest aangesloten zat, en dan herhaalt het probleem zich weer... als ik dan op de sensor blaas dan gaat die waarde van de sensor het hoogst maar de rest van al de ingangen gaan ook lichtjes mee omhoog, als ik mijn aangesloten sensor zover laat komen tot maximaal (10000) dan staan al de rest van de ingangen allemaal op 2200 ofzo.... dit is natuurlijk niet te doen want dan krijg ik overal verkeerde metingen...
ik heb op die sensor even geprobeerd met Diode's omdat ik denk dat het probleem zich voordoet in de massa maar het lost niks op.......
ik heb esco gebeld en uitgelegd en ik hoop dat er iemand van hun langs kon komen want ik kan er niet meer aan uit....
voor de rest werkt alles perfect! analoge uitgangen en andere modules is geen probleem,! super PLC gewoon!

Bedankt voor het lezen en begrijpen!

Mvg,
Kris Verhoeven
Kris@hamofa.be
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 24-07-2012 22:03:58


Keer terug naar Serie EH-150

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron