Q00J CPU en network QJ71E71-100

De modulaire series van Mitsubishi: AnSH/QnASH, AnA/QnA en de SYSTEM Q.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
Nelisj
Berichten: 22
Lid geworden op: 17-09-2005 16:58:48

Q00J CPU en network QJ71E71-100

Bericht door Nelisj » 04-12-2005 14:21:48

Heren,

Heb ik hier een Q serie PLC deQ00J CPU daar op heb ik een ethernet module de QJ71E71-100.

Nu wil ik met GX-Developer over de ethernet module met de CPU praten. Allen ik krijg geen verbinding tussen me pc en plc.

Ik denk zelf dat ik iets in de parameters van de ethernet module moet zetten. allen welke ik moet zetten of welke ik verkeerd heb gezet ben er nog niet helemaal achter.

Ik ben er niet uit of ik gewoon met parameters klaarben of ik ook daad werkelijk iets in het programma moet zetten.

Als iemand een sugestie heeft graag.

Alvast bedankt

NicovK
Site Admin
Berichten: 308
Lid geworden op: 25-08-2004 15:04:02
Locatie: Veendam
Contacteer:

Bericht door NicovK » 04-12-2005 19:24:54

Hallo Nelis,

Ik heb met diverse ethernet modulen gewerkt. Maar deze niet.
Wat ik wel weet is dat het IP adres van de PC en die van de PLC de eerste 3 classe gelijk moeten zijn. Althans vaak wel.

Je PC kan je nakijken onder de eigenschappen van je netwerkkaart, of via de dosprompt "ipconfig" in te tikken.

Voorbeeld: is de PC 192.169.34.10 dan moet de PLC minimaal 192.169.34.xxx zijn.

Voor direct contact tussen PC en PLC zou het ook kunnen zijn dat je een "Cross-over" kabel nodig hebt.
Gebruik je een switch of hub, dan kan je het met een gewoon "patch" kabel doen.

Een paar tips, hopelijk heb je er wat aan.

NicovK 8)
Doe het veilig of doe het niet.

Nelisj
Berichten: 22
Lid geworden op: 17-09-2005 16:58:48

Bericht door Nelisj » 04-12-2005 20:04:35

Het is mij inderdaad bekent dat ze alle bij in eht zelfde sub net moeten zitten.

gebruik als ip adres voor plc 192.168.0.250 en pc 192.168.0.16 dus dat gaat goed. Het pingen naar de plc gaat ook goed.

Ik krijg de melding "Cannot communicate with the PLC. Execute agaon after checking the connections with the PLC. <ES:01808201>"

Dus heb het idee dat de PLC het weigert.

Wel ervaring met ander netwerk modules van de Q serie?

NicovK
Site Admin
Berichten: 308
Lid geworden op: 25-08-2004 15:04:02
Locatie: Veendam
Contacteer:

Bericht door NicovK » 04-12-2005 20:51:15

Ik heb met google nog wel een link gevonden, over communicatie met GX-Developer.

Misschien heb jeHIER wat aan.

Hier de beginpagina

Er is zelfs een voorbeeld programma

Ik heb ook drie manuals voor je.
User's Manual (Application)
User's Manual (Basic)
User's Manual (Web Function)


NicovK 8)
Doe het veilig of doe het niet.

Nelisj
Berichten: 22
Lid geworden op: 17-09-2005 16:58:48

Bericht door Nelisj » 04-12-2005 21:12:12

die link's had ik nog niet gevonden. allen de informatie die daar op staat was mij al bekent.

de voor beeld programma's zijn instellingen van de paramaters. de instellingen heb ik zelf ook al gemaakt. spijtig maar helaas hij doet het nog niet.

Gast

Bericht door Gast » 05-12-2005 14:23:43

Probeleem opgelost.

Je moet opgeven met welke station in welk netwerk je verbinding wil maken. in mijn geval netwerk 1 station 1. daarnaast moet je met GX developer ook opgeven welke station in welke netwerk hij zich moet voor doen. staandaard staat dit op netwerk 1 station 1.

dus tijdens verbinding maken komen er dus 2 maal een station 1op netwerk 1. GX developer verteld dat ie station 2 moet zijn en nu werk het als een trein.

Plaats reactie

Terug naar “Modulaire PLC'S”