FW update CP343 1 lean

De Modulaire PLC die vrijwel alles kan.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
PLC s7
Berichten: 18
Lid geworden op: 19-12-2008 23:24:48
Locatie: Limburg/Belgie
Contacteer:

FW update CP343 1 lean

Bericht door PLC s7 » 11-02-2018 15:36:21

Beste(n)

Ik heb een CP 343_1 lean ( 343-1CX10-0XE0) een fw update gedaan van V2.0 per ongeluk naar 3.1 in plaats naar V2.4 wat ik normaal moest doen.

Update was gedaan naar CP , daarna knipperde ledjesop CP heel snel en ik kwam nog per ongeluk voeding schakelaar en alles uit.
Ik zet voeding terug aan maar van CP 343_1 lean komt er geen leven meer uit , geen ene led brand nog. Geen communicatie meer met CP en ook niet via netwerk connector of via CPU.
Nu weet ik niet of het van wegvallen van voedingsspanning is of van fw update naar 3.1 ?

En CPU 315 2DP komt ook niet meer op run +SF ledje brand. Als ik CP 343 loskoppel van rack werkt alles normaal .
Spijt dat ik het gedaan hebt , maar te laat.

Is er nog iets te redden of is het voor goed gedaan met deze CP kaart ?

JoopB
Berichten: 955
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: FW update CP343 1 lean

Bericht door JoopB » 11-02-2018 18:07:39

Ik vraag me af of hij die update naar 3.1 wel aanneemt als je dat probeert, je moet de update doen via het Het ISO protocol, het gaat via het MAC adress van de CP , in het handboek staat dat als er een timeout gemeld word bij de update dat je de cp moet uitschakelen en dan weer opnieuw opstarten.

PLC s7
Berichten: 18
Lid geworden op: 19-12-2008 23:24:48
Locatie: Limburg/Belgie
Contacteer:

Re: FW update CP343 1 lean

Bericht door PLC s7 » 11-02-2018 19:43:54

Beste JoopB,

Ik weet ook niet hoe dat doorgegaan is. Ik heb nog zo een CP, van versie 2.0 naar versie 2.4 is gewoon gelukt maar als ik van 2.4 naar 3.1 wilde kreeg ik melding dat het HW van CP niet compatibel is met versie 3.1. Dan heb ik ook niet verder gegaan.
Maar gisteren avond heb ik mijn andere CP343 1 lean ook willen updaten, omdat die bestandjes van CP3431CX10_V3.1.1.fwl onder dezelfde map zit met V2.0 en 2.4 heb ik per ongeluk V3.1 deze gekozen, en begonnen met updaten tot op het einde. Omdat ik ook geen melding gekregen hebt heb ik gewoon gewacht tot op het einde. Op mijn scherm was updaten eigenlijk voltooid en op CP knipperde alle of gedeelte van die ledjes heel snel achtereen , even daarna wilde ik het rack verplaatsen en kwam ik op voedingsknop aan en alles uit . Voeding terug aangezet en niks meer te zien op CP. En cpu 315 springt ook niet op run +SF ledje op cpu begint te branden. Ook geen communicatie meet met PC MPI adapter. Als ik die CP tussenuit haal werkt alles normaal , maar met CP niet. Nu is 2 vragen eigenlijk :
1- Is het oorzaak van updaten naar V3.1 ?
2- Of is het oorzaak wegvallen van voedingsspanning terwijl die CP update nog niet voltooid is ?

Gr
Ozzy

JoopB
Berichten: 955
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: FW update CP343 1 lean

Bericht door JoopB » 12-02-2018 09:14:50

Als je van 2.4 naar 3.1 wil moet je eerst naar 3.0.
Wat die andere vraag bederft. weet ik ook niet wat de oorzaak is. Een collega van mij schrref een andere HW in een 317F cpu terwijl hij nog in een of meer bouwstenen online de status aan het bekijken was. Daarna kon hij ook niet meer online komen niet via mpi profibus of via de lean cp.
dd cpu bleef ook in stop. De enige oplossing was de MMC eruit te halen en er een lege kaart in te steken en daar de HW config en het hele programma in te scbrijven.

PLC s7
Berichten: 18
Lid geworden op: 19-12-2008 23:24:48
Locatie: Limburg/Belgie
Contacteer:

Re: FW update CP343 1 lean

Bericht door PLC s7 » 12-02-2018 23:08:45

Beste JoopB,

Dat heb ik ook gedaan, mc kaart gewist.
HW configuratie opnieuw ingesteld. Zolang in CP niet op rack klik werkt plc . Als ik CP koppel op rack krijg ik SF fout en springt naar stop toestand. Het is alsof dat CP bussysteem blokkeer.
Ik probeer CP kaart online te bereiken met PC adapter maar niet te bereiken. Met TIA portal V13 kan ik tot FW update geraken en als ik FW update start zoekt het even daarna krijg ik melding dat CP geen antwoord geeft en stopt update functie.

Als ik verbinding kan krijgen met CP denk ik dat ik opnieuw updaten maar CP geeft geen antwoord. Geen een ledjes lichten op van CP, ook niet bij aanzetten voeding.

groeten Ozzy

Plaats reactie

Terug naar “S7-300”