PLC met ipad van buitenshuis bedienen

De Modulaire PLC die vrijwel alles kan.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
Pee82
Berichten: 27
Lid geworden op: 23-01-2008 16:46:04

PLC met ipad van buitenshuis bedienen

Bericht door Pee82 » 09-11-2014 18:24:17

Hallo,

Ik gebruik binnenshuis mijn ipad op mijn S7-300 PLC aan te sturen. De app op ipad noemt myscada.
Binnenshuis werkt het perfect maar nu wil ik het geheel buiten mijn wifi gaan bedienen .

PLC ip adres: 192.168.1.10 (CP kaart)
mijn extern ip adres:123.456.789.1 (fictief)
Als ik hier thuis in mijn internetbrowser 192.168.1.10 intik kom ik terecht op een webpagina waar ik status kan checken van plc dit is dus ok.

Nu heb ik een port geforward bij : in bbox2 : advanced settings -> LAN servers -> new entry

'External port': 102
'Internal port': 102
'IP address': 192.168.1.10
'Protocol': TCP

als ik het goed begrijp van hetgeen ik gelezen heb zou ik als ik nu in mijn internetbrowser 123.456.789.1:102 intik terug de webpagina van mijn plc moeten te zien krijgen? Echter gebeurd dit niet.

Iemand een oplossing?

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: PLC met ipad van buitenshuis bedienen

Bericht door JoopB » 10-11-2014 15:08:31

Bij je PLC moet je bij eigenschappen van je netwerk ook het adres van je router ingeven. (dit is bij jou waarschijnlijk 192.168.1.1 De laatste 1 kan ook een ander nummer zijn afhankelijk welk adres je de router heb gegeven. (in mijn voorbeeld is dat 251) Als je de status van je Windows netwerkverbinding opvraagt zie je dat adres bij Gateway staan.
Gateway.JPG
Voorbeeld van Gateway
Gateway.JPG (71.9 KiB) 15794 keer bekeken
Joop

Pee82
Berichten: 27
Lid geworden op: 23-01-2008 16:46:04

Re: PLC met ipad van buitenshuis bedienen

Bericht door Pee82 » 25-11-2014 21:59:22

beste,

bedankt voor uw antwoord. Ik heb de config aangepast (moest daarvoor mijn pc rechtstreeks met utp kabeltje verbinden met cp343 lean kaart) maar het werkt nog steeds niet. Nog tips? Ik ga hier ondertussen nog een beetje verder zoeken.
EDIT: Ik heb het ip adres van de gateway ingesteld bij: hardware config -> cp343 -> rechtermuistoets -> edit ethernet nodes is dit correct?
Groeten Peter

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: PLC met ipad van buitenshuis bedienen

Bericht door JoopB » 25-11-2014 22:23:35

De gateway moet je instellen zoals in mijn voorbeeld, dubbelklikken op de CP in de HW config, bij alggemeen op properties klikken en dan krijg je het venster om de router in te geven. Als je een laptop met wifi heb moet je dit ook zonde kabeltje kunnen doen. Je moet S7online wel op TCP/IP zetten (het best zonder Auto).
Als je buitenshuis online wil moet je niet het adres van de CP ingeven maar het externe IP adress v/d router. (dus dat aan de providerkant)
Bij mij wil dit nog als een keer wisselen dus dan gaat het ook niet.

Groet Joop

Pee82
Berichten: 27
Lid geworden op: 23-01-2008 16:46:04

Re: PLC met ipad van buitenshuis bedienen

Bericht door Pee82 » 27-11-2014 20:02:21

Hallo,

bij mij ziet er dit wel wat anders uit maar heb het toch kunnen instellen. Bedankt voor uw uitleg :)

Ik wil dus niet mijn plc gaan programmeren van buitenaf maar ik hem aansturen via mijn ipad (via de app myscada). Zou het kunnen dat het daaraan ligt dat het niet werkt?

Groeten Peter

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: PLC met ipad van buitenshuis bedienen

Bericht door JoopB » 27-11-2014 20:59:05

Je zult er achter moeten komen via welke poort de app een verbinding maakt. Als dat via poort 102 is dan zal het moeten gaan als je de poort geforwart heb , alleen moet je dan je externe ip in je app ingeven om verbinding te maken via het ip adres wat je thuis gebruikt werkt het buitenshuis in ieder geval niet, of je moet eerst een vpn verbinding met je huis netwerk kunnen maken , maar ik denk dat je daar met een ipad ook niets aan heb, op mijn andriod tabled heb ik dit ook nog niet voor elkaar kunnen krijgen.

Joop

Plaats reactie

Terug naar “S7-300”