DB integer woord naar Merkerbyte

De Modulaire PLC die vrijwel alles kan.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
mulderm
Berichten: 73
Lid geworden op: 07-07-2007 15:33:23

DB integer woord naar Merkerbyte

Bericht door mulderm » 29-12-2016 21:25:37

Hallo,

Ik heb een DB integer woord en wil de eerste 8 bits kopieren naar een Merkerbyte.
Vb. DB2.dbw100 = 127 = 00000000 11111111 en de eerste 8 bits moet dan naar MB6 gekopieerd worden.
Dus MB6 = 11111111
Ik gebruik een S7-1200 cpu.
Hoe moet ik dit doen?

grt mulderm

JoopB
Berichten: 964
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: DB integer woord naar Merkerbyte

Bericht door JoopB » 30-12-2016 00:22:08

Welke TIA versie gebruik je?
De laagste 8 bits op 1 is 255 en geen 127.
Ik denk dat je dat alleen in SCL kunt maken. AlS de DB niet geoptimaliseerd is gaat het misschien ook met een Move van DB2.DB 10 naar MB6

JoopB
Berichten: 964
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: DB integer woord naar Merkerbyte

Bericht door JoopB » 30-12-2016 02:36:22

Ik heb het nog even in TIA geprobeerd, maar met move geeft hij een foutmelding bij MB6.
IN SCL gaat het wel hier de voorbeelden:
Bijlagen
WoordNaarByte.JPG
FC1 SCL WORD_TO_BYTE
WoordNaarByte.JPG (79.72 KiB) 9130 keer bekeken
OB1 WoordNaarByte.JPG
OB1 met oproep FC1
OB1 WoordNaarByte.JPG (61.47 KiB) 9130 keer bekeken
DB2+Vat.JPG
DB2 + VAT
DB2+Vat.JPG (89.81 KiB) 9130 keer bekeken

mulderm
Berichten: 73
Lid geworden op: 07-07-2007 15:33:23

Re: DB integer woord naar Merkerbyte

Bericht door mulderm » 30-12-2016 20:10:53

Dankjewel JoopB,

Weer wat geleerd, scl is nieuw voor mij.

grt mulderm

JoopB
Berichten: 964
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Re: DB integer woord naar Merkerbyte

Bericht door JoopB » 30-12-2016 22:20:47

scl is nieuw voor mij
Voor mij ook, ik ben nog meer een AWl programmeur wat ik nog uit het S5 tijdperk heb overgenomen, daarom heb ik mijn Taal instellingen in S& en in TIA nog op Duits staan dus ook de ingangen als E en de Uitgangen als A.
Met deze ene regel SCL heb ik ook even zitten vogelen ttotdat ik er achter kwam dat er een dubbele punt voor het is gelijk teken moet staan. zonder deze : kreeg ik steeds een foutmeldeing wegen onbekende code en met := i.p.v = was alles gelijk ok. Als je zo'N Fc heb kun je gelijk ook alles symbolisch aan de ingang en uitgang invoegen. Want als je een DB aanmaakt voor een 1200 of een 1500 wordt dat stadaard gemaakt met geoptimaliseerde toewijzing, je kunt dan de variabele in die DB dan alleen maar via hun Symbolische naam benaderen, in de Vat kun je ook zien dat er bij het Datawoord geen adres bijstaat maar alleen de naam.

Plaats reactie

Terug naar “S7-300”