S7-1200 huisinstallatie

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

S7-1200 huisinstallatie

Berichtdoor rallyfreak307 » 28-01-2016 21:26:07

Beste PLC-specialisten,

Ik heb een vraagje omtrent mijn huisinstallatie.
Deze is opgebouwd met een S7-1200 (1214C met relais) + 5 kaarten 16DI/DO
Deze is geprogrammeerd terwijl hij nog in een 'test-rack' stond, en alles ging perfect met verlichting en rolluiken. (met Finder relais 8A/24VDC op de uitgangen)
Nu heb ik in ons nieuwe huis de PLC geplaatst, en wilde na enkele drukknoppen (potentiaalvrije drukknoppen met leds van NIKO) aan te sluiten even proberen wat het uiteindelijke resultaat is.

Nu heb ik volgend probleem:
Ik heb over de blauwe leds in de drukknoppen een spanningsval van 1,5V, en had dit in de testopstelling niet. Hierdoor branden deze zeer flauw. Ze zijn ook mee op elke uitgang naar de relais aangesloten, om een terugkoppeling te hebben naar de leds in de drukknop. Ik heb de PLC aangesloten zoals in de manual, buiten dat ik de ground niet heb aangesloten (in het test-rack ook niet). Voor de rest werkt hij tot nu toe prima, alleen weet ik niet goed vanwaar die spanningsval komt. Als ik tussen de - van de voeding en een niet aangestuurde uitgang meet, heb ik diezelfde 1,5V

Weet er iemand wat hier de oorzaak van kan zijn?
Hopelijke een snel en simpel antwoord :-)!

Grtz

RF307
rallyfreak307
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 16-02-2009 13:50:24

Re: S7-1200 huisinstallatie

Berichtdoor JoopB » 29-01-2016 14:31:14

Welk type I/O kaarten gebruikt je en kun je ook eens een klein schetsje bijvoegen hoe je de led met de relais aangesloten heb. Op de officiële site van Niko zie ik dat de common van de leds aan de + moet worden aangesloten en de afzonderlijke leds aan de - dit word bij een Siemens transistor uitgangskaart al moeilijk want die geeft een = signaal uit. Verder kunnen die een lekstroom hebben van max 10uA.
De leds hebben per stuk een stroom nodig van 1,25mA dit is dus 125 x meer dan max. de lekstroom v/d uitgang en die stoom moet ook nog gedeeld worden met de weerstand van de relais spoel.
Daar de leds ook op 24Vac kunnen werken denk ik dat er in de leds nog wel een paar dioden zitten die de boel gelijkrichten, misschien werken ze ook wel met de min op de common maar dat moet je uitproberen.
JoopB
 
Berichten: 951
Geregistreerd: 30-11-2006 20:42:15
Woonplaats: Weert

Re: S7-1200 huisinstallatie

Berichtdoor rallyfreak307 » 22-06-2017 10:14:13

Allen,

Mijn S7-1200 systeempje werkt perfect in ons huis. Maar nu zou het tijd worden voor een uitbreiding.
De elektrische installatie van de garage in de tuin, zou ik graag bij op de PLC van het huis connecteren. De kabel afstand bedraagt een 50 tal meter. Hoe kan ik dit het beste (niet te duur) oplossen?
Ik had al gedacht aan een multicore kabel, maar dan moet ik ook de 24VDC mee transporteren naar daar (afstand?). Of zou ik toch voor een remote I/O eiland gaan, zo ja , welk type dan?

Alvast bedankt.
Grtz RF
rallyfreak307
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 16-02-2009 13:50:24

Re: S7-1200 huisinstallatie

Berichtdoor Marc » 23-06-2017 21:59:10

Heb je iets meer gegevens ivm over hoeveel IO je spreekt?
Als je 1DK en 1Lamp hebt lijkt me een kabel nogal logisch. Zou pas vanaf 3DI en 3DO durven te kijken naar een ILO.
Kijk in dat geval mss eens naar de LOGO. Via ethernet of WIFI kan je dan nog data uitwisselen.

50m is voor 24VDC geen probleem. Natuurlijk wel wat letten op je kabelsectie.
Evt kan je ook je 24VDC voeding wat opregelen naar ±25VDC indien nodig. De specs van hedendaagse electronica is vrij ruim.
Marc
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 06-04-2009 17:00:32


Keer terug naar Anders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

cron