Inputs

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
trisse
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-10-2009 12:43:38

Inputs

Bericht door trisse » 11-10-2009 15:35:23

ik heb een plc nodig die minimum 19 inputs en 14 outputs nodig heeft
heeft iemand soms een voorstel welke plc het beste zou passen of welke modules ik zou moeten bij kopen
de plc die ik zoek heeft geen speciale gadjets nodig enkel deze in en outputs en een gewone laddertaal
zou ik beter een siemens of omron kopen ?

Peter
Berichten: 264
Lid geworden op: 04-01-2007 21:27:17
Locatie: Er gaat niets boven Groningen

Bericht door Peter » 11-10-2009 20:34:40

dat ligt er maar net aan :

Moet de PLC met andere apparaten comminiceren ?
Welke PLC/ Taal heb je ervaring mee

Zo beetje elke plc kan deze opgave wel verrichten.

trisse
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-10-2009 12:43:38

Bericht door trisse » 12-10-2009 10:41:24

deze plc zou moete kunnen dienen in een houtzageij dus veel hout stof en spanen
en de plc's waarmee ik heb leren werken hadden origineel niet meer dan 8 in en outputs dus had ik graag de naam gevonden van de module die men bij de plc's moete kopen

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 12-10-2009 20:29:52

Als je een Siemens PLC wilt nemen die je met de normale Step7 programmeert kun je eens kijken bij de 313C plc's Deze hebben 24DI/16DO,4 AI/2AO 1PT100 en 3 snelle tellers onbord en de prijs is ongeveer hetzelfde als van een 312 met 2st 16DI en een 16DO kaart.
Verder is er nog de ET200S CPU (komt met 3*8DI en 2*8DO ook op ongeveer dezelfde prijs.
Verder heb je bij VIPA ook nog verschillende kleine PLC die met Step7 te programmeren zijn (of als je nog geen software heb met software van VIPA, is veel goedkoper dan Siemens)

Verder heb je bij Siemens nog de S7-200 serie, deze is wat goedkoper dan de S7-300serie en de ET200S CPU, maar hiervoor heb je Step7 MicroWin nodig. Ik heb vroeger een paar kleine sturingen daarmee gemaakt, maar ik kan nog steeds niet aan deze software wennen.

Beckhof en PhoenixContact hebben ook PLC's welke niet duur zijn en als ik het goed heb krijg je de software er gratis bij. Ik heb er echter nog nooit mee gewerkt dus verder kan ik hierover niets zeggen.

Verder kan ik alleen aanraden om een PLC te kopen die je kunt programmeren met de software die je al heb of een software waarmee je gewend bent om mee te werken. Als je met een software/programmeertaal moet werken die je totaal niet kent ben je veel te veel tijd kwijt om een fatsoenlijk programma te maken.

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 13-10-2009 17:48:21

JoopB schreef: Beckhof en PhoenixContact hebben ook PLC's welke niet duur zijn en als ik het goed heb krijg je de software er gratis bij.
Bij de kleintjes van Phoenix (ILC150) was de software gratis.

Beckhoff software kost altijd geld.

trisse
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-10-2009 12:43:38

Bericht door trisse » 14-10-2009 10:03:56

@ joopb : de software van S7-200 is geen probleem voor mij maar ik moet er wel even met mijn opdrachtgever over praten of hij deze wel wilt aankopen Step7 MicroWin is redelijk simpel om te gebruiken maar CX-programmer van omron is overzichtelijker
ik zal al de opties eens moeten bezien en de meest voordeligste eruit nemen is de software van een S7-300 anders dan die van een S7-200 ?

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 14-10-2009 12:38:20

Die 2 programma's zijn niet met elkaar te vergelijken. Step7 voor de 300 en 400 serie kun je in Ladder, FUP en AWL programmeren en je heb ook nog Step7 professional, hierin heb je nog als extra SCL en GRAPH en er zit een stimulator in. Deze versie kost echter ongeveer €2500,-- en een update contract komt op rond de €500,-- per jaar. de normale versie kost ong €1631 en update contract €409 /jaar.
De software voor de 200 serie kost ongeveer €299,--

met Step 7 kun je het programma verdelen over verschillende bouwstenen waardoor het programma overzichtelijk blijft.

Verder heb je in de 300 serie nog een paar F-PLC'S , deze zijn met de juiste I/O kaarten en een extra softwarepakket geschikt voor Safety toepassingen. Je kunt dan de noodstopfuntie en de hekbewaking, lichtschermen, 2 handbediening ed via de plc laten lopen.

trisse
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-10-2009 12:43:38

Bericht door trisse » 15-10-2009 11:42:20

en weet je toevallig ook de prijs van het de omron software ( cx_programmer)
? is deze goedkoper of duurder

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 16-10-2009 11:02:43

Prijzen van andere aanbieders dan Siemens ken ik niet.
Wij hebben in ons eisen pakket staan dat de nieuwe besturingen met een Siemens Safety PLC zijn uitgerust. Als de aanbieder dit weigert, dan levert hij ook geen machine of nieuwe besturing.

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 16-10-2009 15:31:43

Omron software is duurder dan die voor Siemens: ongeveer 1800 euro. Maar die is dan ook geschikt voor hun panels als ik me niet vergis.

Voor hun micrPLC hebben ze software die wel goedkoper is: dik 400 euro.

Dus vergeleken met Siemens net even een tandje duurder.

De verhalen dat Siemens zo duur is zijn zoals je ziet op niets gebaseerd en zijn waarschijnlijk ergens aan een gezellig barretje ontstaan.

jeffcoll
Berichten: 14
Lid geworden op: 05-02-2009 23:47:36

Bericht door jeffcoll » 19-10-2009 21:56:48

GJ,

Ik heb de software bij omron CX-One V3.0 voor maar 900 euro gekocht hoor? waar haal jij ze dan vandaan?


groetjes jeffrey
Als er geen plc was wat hadden we dan moeten doen in onze vak?

trisse
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-10-2009 12:43:38

Bericht door trisse » 22-10-2009 12:04:36

ik heb iets gehoord over WAGO dat deze plc's zeer goedkoop zijn en toch fatsoenlijk genoeg als plc's
weet iemand daar iets over of waar ik informatie over deze kan vinden (met informatie bedoel ik gebruiksaanwijzing over het programmeren en de connecties)

janus
Berichten: 1
Lid geworden op: 18-11-2009 19:55:10
Locatie: Schelle (B)
Contacteer:

Bericht door janus » 18-11-2009 22:59:50

Heb je al op Wago.nl gekeken?

trisse
Berichten: 12
Lid geworden op: 09-10-2009 12:43:38

Bericht door trisse » 24-11-2009 12:53:11

ja en ik ben veel te weten gekomen
ik heb dus uiteindelijk een wago plc gekocht (750-842) met zijn modules
maar ik heb nu een probleem:
De programma's die ik getest heb (codesys v2.3 en WAGO I/O pro) werken niet zoals het zou moeten
als iemand er iets van kent welke programma's ik zou moeten gebruiken om deze te programmeren dat zou mij echt helpen

danku

Plaats reactie

Terug naar “Anders”