Step 5 AWL probleempjes

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

Gesloten
wonderland
Berichten: 7
Lid geworden op: 06-12-2009 12:32:12

Step 5 AWL probleempjes

Bericht door wonderland » 06-12-2009 12:39:09

hoi,
ik hoop dat ik in de juiste topic zit :D

mijn probleem in step 5 für windows :wink:
ik wil een programma schreven dat 6+2 doet
en vervolgen 8+2
10+2
12+2..

dus altijd 2 optelt

dit is wat ik al heb:

OB1:
netwerk 1;
U E 32.0
UN M 32.1
= M 32.0
U M 32.0
S M 32.1
UN E 32.0
R M 32.1
U M 32.1

***

netwerk 2:
;
U E 32.0
SPB PB 1




PB1:
;
L KF +6
L KF +2
+F
T MW 64


BE


alvorens bedankt!

Peter
Berichten: 264
Lid geworden op: 04-01-2007 21:27:17
Locatie: Er gaat niets boven Groningen

Bericht door Peter » 06-12-2009 13:12:28

Wat is het probleem ?

behalve dan
u e 32.1 >>> u m 32.1 moet zijn
spb pb1


en wat als MW64 aan de max komt ?

wonderland
Berichten: 7
Lid geworden op: 06-12-2009 12:32:12

Bericht door wonderland » 06-12-2009 13:51:34

ik wil gewoon dat hij eerst
6+2 optel door de schakelaar E32.0 hoog te zetten (1)
en de uitkomst komt op MW64

het probleem is:
dat de uitkomst op 8 blijft staan en niet blijft optellen. (uitkomst + 2 ...)

snap je? :wink:

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 06-12-2009 15:54:19

Code: Selecteer alles

U    E  32.0
UN   M  32.1
=    M  32.0
U    E  32.0
=    M  32.1

U    M  32.0
SPB PB1



PB1:


L    MW 64
L    KF +2
+F
T    MW 64



Als ie perse bij 6 moet beginnen zijn er verschillende aanpassingen mogelijk natuurlijk:
Controleren of de uitkomst < 6 is en er dan 6 van maken bijvoorbeeld.

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 06-12-2009 16:41:55

Als je een vergelijking wilt maken om te kijken of de waarde <6 is en je wilt dit verder uitwerken dan moet je een FB gebruiken ipv een PB in een FB kun je nl sprongen maken en in een PB gaat dat niet.

Als je het hele programma in een FB zet kun b.v. het volgende programmeren: bv FB10

Code: Selecteer alles

Name :OPTELLING


U E32.0
UN E32.1
= M32.0
U E 32.0
= M 32.1

UN M 32.0
SPB =END

L MW64
L  6
>=F
SPB =M001
L 8
T MW 64
SPA =END

M001:L MW64
L KF2
+F
T MW64

END:NOP 0

BE

En in OB1 zet je:

SPA FB10

wonderland
Berichten: 7
Lid geworden op: 06-12-2009 12:32:12

Bericht door wonderland » 06-12-2009 17:03:12

effe checken.
bedankt al. :P

wonderland
Berichten: 7
Lid geworden op: 06-12-2009 12:32:12

Bericht door wonderland » 06-12-2009 17:44:37

werkt niet zo goed
hij moet altijd 2 bijtellen (bij schakelaar e32.0 hoog (1))
en niet stoppen op 8

wonderland
Berichten: 7
Lid geworden op: 06-12-2009 12:32:12

Bericht door wonderland » 06-12-2009 17:49:11

dit is wat ik heb gemaakt
OB1

Code: Selecteer alles

	
netwerk1
	U	E  32.0
	UN	M  32.1
	=	M  32.0
	U	E  32.0
	=	M  32.1

netwerk2
	U	M  32.0
	SPB	FB 1
NAME:	OPTEL

	BE







FB1

Code: Selecteer alles

;
;
NAME:	OPTEL

	U	E  32.0
	UN	E  32.1
	=	M  32.0
	U	E  32.0
	=	M  32.1

	UN	M  32.0
	SPB	=END
	SPB	=M001

M001:	L	MW 64
	L	KF +2
	+F
	T	MW 64

END :	NOP	0
	BE
	***

het werkt maar hij moet beginnen vanaf 8
en dan +2 ..

JoopB
Berichten: 958
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 06-12-2009 23:05:19

Met deze code moet dit werken

Code: Selecteer alles

L MW64
L  8
>=F
SPB =M001    // als MW64 gelijk of groters is dan 8 dan naar M001 anders  8 in MW 64 zetten en naar END
L 8
T MW 64
SPA =END

M001:L MW64
L KF2
+F
T MW64

END:NOP 0

BE 

wonderland
Berichten: 7
Lid geworden op: 06-12-2009 12:32:12

Bericht door wonderland » 06-12-2009 23:51:33

:D :D bedankt
je mag deze topic sluiten

GESLOTEN!!!

Gesloten

Terug naar “Anders”