Profinet protocol opvangen

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
Miichiel
Berichten: 13
Lid geworden op: 17-11-2009 14:27:10

Profinet protocol opvangen

Bericht door Miichiel » 11-12-2009 12:12:31

Ben momenteel bezig met een kleine test opstelling. IM 151-8 aangesloten op een Profinet kitje. Dit kitje is verbonden met een microprocessor. Het kitje is dus een Profinet interface tussen de microprocessor en de IM 151-8. Natuurlijk werkt het nog niet hoe ik het zou willen. Weet iemand hoe ik de data kan lezen die gaat over de Profinet verbinding?

Destiser
Berichten: 301
Lid geworden op: 14-12-2004 18:03:39
Locatie: Wervik

Bericht door Destiser » 12-12-2009 11:31:39

via wireshark kun je dit. Zet een (deftige) switch tussen de verbinding en 'mirror' een poort van je testopstelling naar een andere poort. Zet je pc of laptop op die poort en je pc krijgt alles binnen wat er over die 'gemirrorde' poort verstuurd/ontvangen wordt. Met Wireshark kan je die data opslaan en in mensentaal inlezen.
Programmer for the automation industry

Miichiel
Berichten: 13
Lid geworden op: 17-11-2009 14:27:10

Bericht door Miichiel » 15-12-2009 09:26:05

Wat bedoel je met een deftige switch? En kan ik gewoon een standaard switch hiervoor gebruiken?

Destiser
Berichten: 301
Lid geworden op: 14-12-2004 18:03:39
Locatie: Wervik

Bericht door Destiser » 15-12-2009 18:10:00

niet elke switch kan poorten mirroren, dat bedoel ik met deftige switch

en als je profinet iRT gebruikt moet je een profinet-compatibele switch aanschaffen, RT weet ik niet, maar nRT data gaat met een gewone thuisswitch
Programmer for the automation industry

Miichiel
Berichten: 13
Lid geworden op: 17-11-2009 14:27:10

Bericht door Miichiel » 16-12-2009 09:24:13

Weet iemand anders of je voor Profinet RT een profinet-compatibele switch moet aanschaffen?

Plaats reactie

Terug naar “Anders”