VB script WinCC Flex 2008

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
pennings
Berichten: 10
Lid geworden op: 24-09-2009 15:55:28

VB script WinCC Flex 2008

Bericht door pennings » 06-01-2010 12:07:04

Ik ben bezig met een project in WinCC Flex 2008 Adv.

Nu wil een button hebbben om uit te loggen.
Nu is dat niet z'n probleem.
Achter deze button wil ik een script / functie hebben waar de user eerst op YES / NO moet drukken om uit te loggen.
YES is LogOff
No is niets doen huidige level behouden.

Nu wil ik dat met MsgBox button 4 doen.
Maar ik krijg het nog niet voor elkaar.

Iemand die kan helpen hiermee?

JoopB
Berichten: 963
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 06-01-2010 21:22:49

In WinCCflex heb ik nog nooit een ADV programma gemaakt maar met ProtoolPro doe ik dit meestal door met de eerste button een bepaalde waarde in een interne variable te zetten b.v. 1.
De button waar ik op gedrukt heb wordt onzichtbaar bij waarde 1 en de 2 keuze buttons worden dan zichtbaar Als er op de Nee button wordt geklikt maak ik de waarde weer 0 zodat deze buttons weer onzichtbaar worden en de eerst wordt weer zichtbaar. Als ik op de Ja button klik dan voor ik de gewenste opdracht uit en ik zet de waarde van de bewuste interne variabele ook weer op 0.
Verder zet ik bij het verlaten van de beeld de waarde ook op nul zodat er na een beeldwissen de waarde altijd weer op 0 staat. Hiervoor is totaal geen schript nodig en dit kun je op een normale Touchpanel ook maken (als hij geen interne variabelen hheft kun je nog altijd een tag uit de PLC nemen. (Interne variabelen tellen echter niet mee met het aantal tags van je runtime licentie.

pennings
Berichten: 10
Lid geworden op: 24-09-2009 15:55:28

Bericht door pennings » 07-01-2010 13:55:37

Ik heb het inderdaad zo ook al vaker gedaan, maar dit is niet z'n nette oplossing vind ik zelf omdat drukknoppen dan vaker voorkomen.

Inmiddels weet ik ook waarom het niet werkte, Het script was goed wat ik had gemaakt maar een mp277 panel ondersteunt MsgBox niet.

Deze is dus niet toe te passen. Nu dus ook maar met 2 knoppen gemaakt.

pennings
Berichten: 10
Lid geworden op: 24-09-2009 15:55:28

Bericht door pennings » 07-01-2010 17:11:25

Is het mogelijk om te controleren of een van
Bool_A
Bool_B
Bool_C
Bool_D

Op 1 staat, om daarmee de andere 3 te resetten?

Ik neem aan met If then resetbit.
Maar ik krijg dit ook niet werkend in mijn project.

JoopB
Berichten: 963
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 09-01-2010 21:15:27

Om af te vragen of er een op 1 staat en de andere op nul heeft het geen zin om deze te resetten.
Als er 1 van de 4 maar hoog mag zijn kun je dit doen door zodra er een hoog gemaakt wordt de andere te resetten bv. zo:

If Bool_A = True Then
Bool_B = False
Bool_C = False
Bool_D = False
End If

pennings
Berichten: 10
Lid geworden op: 24-09-2009 15:55:28

Bericht door pennings » 30-03-2010 09:48:17

Inmiddels het project weer opgepakt.

Ik wil een berekening maken waar ik met interne tags reken.

Indien ik op een button druk moet ik een berekening uitvoeren.

als ik een actie achter leftbuttondown zet veranderen de tags niet.

tag1 = tag2 + tag3

Graag een reactie over wat er fout kan gaan

Plaats reactie

Terug naar “Anders”