Problemen Online gaan met S5 PLC

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
Peter28
Berichten: 2
Lid geworden op: 09-04-2010 11:12:49
Locatie: Niezijl

Problemen Online gaan met S5 PLC

Bericht door Peter28 » 09-04-2010 11:20:03

Hallo,
Ik heb een probleem met een Siemens S5 PLC met een 155CPU.
Hier is door een extern bedrijf een programma voor geschreven.
Het probleem is dat als ik Online in dit programma wil kijken, ik niet de status kan zien van de io's. Ik kan wel via de variabele tabel de status zien maar als ik gewoon in het programma wil kijken dan werkt dit niet.
Ik heb wel eens gehoord dat externe bedrijven dit af kunnen schermen.
Weet iemand hier iets voor zodat ik ook in het programma zelf online kan kijken?, en wijzigingen aan kan brengen.

Groeten van Peter

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 09-04-2010 17:22:51

Nooit gezien dat dat afgeschermd kon worden.

Wat ik wel gezien heb is dat met een USB-RS232 kabel een deel van de functies niet meer naar behoren werken. Zo heb ik een laptop waarbij een deel van de bouwstenen onzichtbaard word als ik zo'n converter gebruik. En inderdaad: ook de status in het programma zelf werkt niet meer.

Dit is vooral afhankelijk van laptop, besturingssysteem, en gebruikte software (en de hele combinatie hiervan)

Dus:
wat voor kabel gebruik je?

Peter28
Berichten: 2
Lid geworden op: 09-04-2010 11:12:49
Locatie: Niezijl

Bericht door Peter28 » 09-04-2010 19:34:19

Ik gebruik de usb naar rs 232 kabel. Het vreemde is dat dit op andere CPU's wel naar behoren werkt, en daar zitten ook een aantal 155 CPU's tussen. alleen bij dit programma hebben we problemen.
En dat blijf ik dus vreemd vinden. Ook heb ik dit met een Siemens PG 740 met de bijpassende kabels gedaan dit werkte op deze CPU ook niet goed.

GJ_
Moderator
Berichten: 581
Lid geworden op: 19-10-2005 19:19:17
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Bericht door GJ_ » 10-04-2010 14:17:27

USB naar RS232 werkt in veel gevallen niet of maar half.

Dit valt nooit te voorspellen, wat bij de een perfect werkt werkt bij de ander niet, ook niet met dezelfde software/omzetter. Het hangt dus ook af van je pc en de usb controller die daar in zit.

In jouw geval is het echter wel vreemd, er zou geen verschil tussen verschillende S5 processoren moeten zijn lijkt mij.

Plaats reactie

Terug naar “Anders”