S5 115u expert nodig

Andere onderwerpen dan hierboven vermeld.

Moderator: GJ_

Plaats reactie
ciccio1983
Berichten: 12
Lid geworden op: 26-04-2010 15:03:17
Locatie: limburg

S5 115u expert nodig

Bericht door ciccio1983 » 06-05-2010 09:45:07

Hallo ik heb een S5 115u staan. En er zitten geleiders in de bussen die op de in -en uitgangskaarten zijn aangesloten, en ik weet niet hoe ik die geleiders eruit kan krijgen. Heb al vanalles geprobeerd. Is er hier een expert van de S5 115u die dit nog kent.
Jezus zei: ‘Zie weer! Uw geloof heeft u gered.’ (Lucas 18,42)

denhondt
Berichten: 122
Lid geworden op: 29-07-2007 14:42:44
Locatie: Sint-Niklaas België

Bericht door denhondt » 07-05-2010 16:36:51

Wat bedoel je juist?

In deze foto zie jee een Input/output module
Het klepje aan de voorkant klikt open, en hieracher zit normaal een connectorblok die erinklikt en met een schroef onderaan word vastgevezen, op de connectorblock zitten per aansluiting, ook een schroefje om deze lost te schroeven?
Dit is toch vrij duidelijk?
Afbeelding

Kan je je vraag misschien verduidelijken

ciccio1983
Berichten: 12
Lid geworden op: 26-04-2010 15:03:17
Locatie: limburg

Bericht door ciccio1983 » 07-05-2010 22:56:49

ik bedoel de connectorblok, en volgens mij zitten er geen schroefjes, want heb al aan 4 collega's laten zien en niemand weet hoe je de kabels die erin zitten moet loskrijgen. Volgens een collega van mij is dit voor weg te werpen, éénmaal kabel erin is deze er niet meer uit te krijgen. Maar ik denk niet dat SIEMENS dit zo bedoelt heeft, volgens mij moet er een speciale manier zijn of gereedschap.
Jezus zei: ‘Zie weer! Uw geloof heeft u gered.’ (Lucas 18,42)

ciccio1983
Berichten: 12
Lid geworden op: 26-04-2010 15:03:17
Locatie: limburg

Bericht door ciccio1983 » 07-05-2010 23:25:50

Bij nader onderzoek op je foto merk ik dat jouw conentor een ander nummer heeft beneden en dat de mijne er een beetje anders uitziet. Die op jouw afbeelding heeft andere openingen. Ik denk dat mijn versie verouderd is. Hoe kan ik een afbeelding plaatsen? dan kan ik je een foto plaatsen. Waar zou ik zo een connetor kunnen kopen ?
Jezus zei: ‘Zie weer! Uw geloof heeft u gered.’ (Lucas 18,42)

Peter
Berichten: 264
Lid geworden op: 04-01-2007 21:27:17
Locatie: Er gaat niets boven Groningen

Bericht door Peter » 08-05-2010 09:58:55

Als je jouw type nummer even vermeld dan zoeken we het even op.

Overigens kun je bij de siemens blokken verschillende aansluit adaptors verkrijgen deze hebben een apart bestelnummer en moesten ook apart besteld worden ( wel eens vergeten vroeger :lol: )

JoopB
Berichten: 963
Lid geworden op: 30-11-2006 20:42:15
Locatie: Weert

Bericht door JoopB » 08-05-2010 18:20:16

Als je connectors nodig heb moet je eens naar de Firma Heveco in Genk bellen, die hebben nog veel gebruikte kaarten liggen en ze zullen daar ook wel stekkers bij hebben. Ik heb bij de 115U nooit ander stekkers gezien dan op bovenstaande foto. Bij een 135 heb je wel stekkers zonder schroefaansluiting je heb dan speciale kabelschoentjes nodig die de aan de kabel bevestigt met een speciale tang, deze kabelschoentje duw je in de stekker en als de stekker op de PLC kaart wordt gemonteerd komen deze kabelschoentje rechtstreeks op de pennen v/d kaart. Om de een ader met kabelschoen uit de stekker te halen moet je met een klein voorwerp het lipje dat de kabelschoen op zijn plaats houd wat naar binnen duwen en dan kun je hem uit de stekker trekken. Ik heb dit weleens gedaan met een paperclip die ik dan recht boog en dan langs de kabelschoen in de stekker duwde.

Joop

Plaats reactie

Terug naar “Anders”