Siemens Hmi

1771 PLC-5

Moderator: GJ_

Siemens Hmi

Berichtdoor projecthmi » 26-09-2011 10:38:39

Hallo,
Mijn bedoeling is om een Hmi Touch panel van Siemens: TP 700 Comfort te gebruiken om 3 compressoren te Besturen/Monitoren.
Hiervoor gebruik ik een Allen Bradley PLC-5 met een Remote I/O Rack.

Ik wou even informeren of jullie denken dat dit zal gaat lukken.

Situatie:
De PLC-5 zit reeds (werkend)op het Ethernet(met een 1785-ENET), waarop de PC en Skada zich ook al bevind.

Idee:
de HMI( het Remote I/O rack ook) komt beneden bij de compressors. De plc bevind zich 200m verderop in de besturingskamer.
de plc is verbonden met de Ethernet Hub Boven in de regelkamer, waar ook de programmeer-pc en Skada op zitten.

Het Remote I/O rack word met een Data Highway kabel aangesloten op de PLC-5
de i/o bestaat uit een aantal drukopnemers. 2 compressoren kunnen in/ uitgeschakeld worden, de 3e via een frequentieregelaar.
verder nog wat digitale in/uitgangen.
De Siemens HMI word d.m.v. de CAT-5 ethernet kabel op het Ethernet(op de Hub boven) aangesloten.
Het is de bedoeling dat je met de Hmi de i/o kunt wijzigen.

is dit logisch?
Ik heb nog niet veel ervaring met Automatisering.
Wel gewerkt met Siemens PLC's
projecthmi
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 26-09-2011 10:08:58
Woonplaats: Friesland

Re: Siemens Hmi

Berichtdoor GJ_ » 26-09-2011 11:13:39

Waarom zou je een Siemens MMI gebruiken op een AB PLC?
Ten eerste zijn Siemens MMI's niet mijn eerste keuze. Het zijn geen geweldige apparaten vind ik.
Maar je hebt vrije keus, waarom dan niet een Allen Bradley MMI? Vind ik ook geen superdingen, maar in combinatie met je PLC lijkt het me een goede keuze.
Zelf zou ik gaan voor een MMI van bijvoorbeeld ESA, of EXOR, ...of zoiets. Goede merken, niet te duur en werkelijk overal probleemloos op aan te sluiten.
GJ_
Moderator
 
Berichten: 581
Geregistreerd: 19-10-2005 19:19:17
Woonplaats: Veldhoven

Re: Siemens Hmi

Berichtdoor projecthmi » 26-09-2011 12:05:01

[quote="GJ_"]Waarom zou je een Siemens MMI gebruiken op een AB PLC?

bedankt voor de reactie!!,
We gebruiken in de fabriek alleen Allen Bradley. Allen Bradley MMi is veel duurder, en volgens Siemens is het mogelijk met de TP700 Comfort.
De Siemens is al aanwezig, dus wil ik deze gebruiken.
Ik vraag me alleen af of er iemand is die de communicatie reeds voor mekaar heeft, of hier meer van weet..
projecthmi
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 26-09-2011 10:08:58
Woonplaats: Friesland

Re: Siemens Hmi

Berichtdoor GJ_ » 27-09-2011 09:55:57

Ah, je hebt hem al, dat verklaart veel.

Als AB MMI's te duur zijn hou dan voor de toekomst even de door mij genoemde merken in het achterhoofd. Dat zijn van oudsher betrouwbare merken die voornamelijk MMI's maken, voor hele redelijke prijzen. Zelf gebruik ik al jaren ESA panelen, naar volle tevredenheid.
GJ_
Moderator
 
Berichten: 581
Geregistreerd: 19-10-2005 19:19:17
Woonplaats: Veldhoven

Re: Siemens Hmi

Berichtdoor projecthmi » 28-09-2011 12:34:07

ik zal het voor volgende keer onthouden!
bedankt!
projecthmi
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 26-09-2011 10:08:58
Woonplaats: Friesland

Re: Siemens Hmi

Berichtdoor projecthmi » 13-12-2011 09:31:20

er is dus niemand wie het aandurft een Siemens HMI met een Allen Bradley PLC te laten communiceren....
projecthmi
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 26-09-2011 10:08:58
Woonplaats: Friesland

Re: Siemens Hmi

Berichtdoor jeffros » 16-12-2011 12:28:40

hallo,

ik durf dat wel, heb keer wijzigingen aan project gedaan, je kan op verschillende manieren doen, hoe zou je het dan willen doen?

Mvrgr
Jeffrey
jeffros
 


Keer terug naar PLC-5

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron